Veelgestelde vragen

Wat is een drone? Een drone is een afstandsbestuurd onbemand luchtvaartuig, soms ook wel UAV (Unmanned Aerial Vehicile) genoemd. Vanaf grote hoogte kan een drone in combinatie met een professionele camera prachtige luchtfoto’s maken.

Wat is de kwaliteit van de luchtfoto’s? De foto’s genomen door onze drones zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een resolutie van minimum 20 megapixels.

Hoe lang kunnen onze drones vliegen? Onze drones kunnen 25 minuten vliegen op één acculading. Hierna wordt de batterij vervangen door een andere, dit duurt slechts 3 à 4 minuten en de drone kan weer in de lucht.

Wat is de actieradius van onze drones? Onze drones hebben een actieradius van 2000 m.

In welke weersomstandigdheden kunnen onze drones vliegen? Onze drones kunnen enkel vliegen op dagen zonder regen, de maximum windsnelheid is 4 Beaufort. Bekijk hier het weer voor de volgende dagen.

Hoe zit het met de veiligheid en is Foto Drone verzekerd? Als de drone het contact met de afstandsbediening verliest, keert deze automatisch weer naar het vertrekpunt. Bovendien hebben wij ook een verzekering burgelijke aansprakelijkheid voor 1.500.000 € afgesloten en voldoen wij aan de Europese wetgeving betreffende drones.

Hoe worden de foto’s afgeleverd? De foto’s worden afgeleverd in JPEG-formaat (op aanvraag kan DNG-formaat ook). De foto’s worden u verzonden via Wetransfer of Dropbox en dit binnen 24 uur.

Biedt Foto Drone korting aan voor grootafnemers? Voor grootafnemers zoals vastgoedkantoren, tuinarchitecten, projectontwikkelaars, enz die regelmatig op ons beroep doen, hebben wij nog lagere prijzen. Neem hiervoor contact op met ons.

 

Contacteer ons